Over Stichting Somaliërs Haarlem & omgeving

Actief & Betrokken
SSHO haalt mensen uit hun isolement halen door hen te activeren en naar ons centrum te laten komen. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen met veel herkenningspunten. Hier worden zij opgevangen door onze vrijwilligers en welkom geheten. Zij kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, een spelletje doen onder het genot van koffie of thee. Hun directe aanspreekpunt zijn onze vrijwilligers die hen ook kunnen helpen met moeilijkheden waar zij tegen aan lopen.

Leren participeren
SSHO organiseert bijeenkomsten over onderwijs, gezondheid, opvoeding, maatschappelijke ontwikkeling, organiseren van culturele bijeenkomsten. Wij ondersteunen Somalische kinderen bij huiswerk en met coaching. Regelmatig bezoeken wij diverse mogelijkheden voor sport en vrijetijdsbesteding om de bezoekers van SSHO niet alleen uit te leggen wat allemaal mogelijk is in onze maatschappij, maar ze er daadwerkelijk ook mee in contact te brengen.

Missie & Visie
SSHO is een democratische organisatie die streeft naar een zoveel mogelijk volwaardige integratie en participatie van de Somalische gemeenschap in Haarlem Tevens wil SSHO een brug slaan tussen de Somalische gemeenschap en de Nederlandse samenleving en zal daarom samenwerken met andere organisaties, instellingen en personen. Voorts wil SSHO een bijdrage leveren aan de wederopbouw van Somalië.

ONZE DOELEN
integratie & participatie
-Het bevorderen van de integratie en de participatie van Somaliërs, die wonen in Haarlem en omgeving, in de samenleving.
-De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door: het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over onderwijs, gezondheid, opvoeding, maatschappelijke ontwikkeling, organiseren van culturele bijeenkomsten en ondersteunen van Somalische kinderen door middel van huiswerkbegeleiding en coaching.

Contactgegevens

Website: www.ssho.nl
Contactpersoon: Mahad Ahmed
Telefoon: 06 85 64 01 57

Contactformulier

Enthousiast geworden over Stichting Somaliërs Haarlem & omgeving en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Stichting Somaliërs Haarlem & omgeving

  • Hidden