Over Stichting Nabestaandenzorg en Participatie

Stichting nabestaandenzorg ondersteunt nabestaanden bij het weer grip op het leven te krijgen en weer mee te doen in de maatschappij. Voor de een kan dit zijn om weer aan het werk te gaan en voor de ander kan deelnemen aan het aanbod van activiteiten in de stad helpend zijn. De ondersteuning vraagt maatwerk en is per persoon verschillend.

Stichting Nabestaandenzorg is dé organisatie in Haarlem waar nabestaanden terecht kunnen met vragen en zorgen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Wanneer je te maken krijgt met het overlijden van een dierbare, plotseling of verwacht staat het leven op zijn kop. Vaak is het netwerk door de langdurige mantelzorg taken aanzienlijk gekrompen. Maar het leven moet ook door zonder de ander. Hoe doe je dat als je na een lang samenzijn je partner verliest? Waar kan je terecht als je niet weet hoe je verder moet?

Aanbod in Haarlem

  • Individueel contact
  • Nabestaandencafé
  • Gespreksgroep Verder na Verlies
  • Bloemen na partnerverlies (telefonisch onderhoud kort of langere tijd)

Eenzaamheid
Eenzaamheid en overlijden liggen heel dichtbij elkaar. Het wegvallen van een partner heeft grote impact. Iemand moet zichzelf weer opnieuw uitvinden. Hoe kan je je netwerk weer opbouwen? waar kan ik andere mensen ontmoeten? Vragen die veel worden gesteld bij onze vrijwilligers. De vrijwilliger individueel contact helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen, zodat iemand er niet alleen voor staat. De vrijwilligers zijn getraind op het signaleren en bespreekbaar maken van ontwikkelingen van negatieve effecten, zoals gevoelens van matige tot ernstige eenzaamheid.

Het komt geregeld voor dat ervaringsdeskundige zich na enige tijd aanmelden om zelf vrijwilliger te worden.

Partners

Wanneer het contact niet meer specifiek rouw gerelateerd is, maar er wel behoefte is aan contact of ondersteuning wordt in overleg gekeken welke organisatie passend kan zijn. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met de partners in de coalitie VanHier en daarbuiten.

Contactgegevens

Website: www.stichting-nabestaandenzorg.nl
Contactpersoon: Linda Frank
Telefoon: 023 84 4 8201

Contactformulier

Enthousiast geworden over Stichting Nabestaandenzorg en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Stichting Nabestaandenzorg

  • Hidden