humanitas-haarlem-participatiemarkt-haarlem

Over Humanitas Zuid-Kennemerland

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie op het gebied van welzijn die lokaal opereert. Onze naam zegt het al: De mens staat centraal, jij doet ertoe. Of je nu ondersteuning zoekt in de opvoeding, bij de omgangsregeling voor je kind, bij geldzaken, bij het leggen van sociale contacten, of op zoek bent naar een vrijwilligersbaan? Bij Humanitas staan 4 waarden centraal:

  1. Samenleven op basis van gelijkwaardigheid
  2. Regie behouden over je eigen leven
  3. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen
  4. Vraaggericht werken

Deze waarden liggen ten grondslag aan al onze activiteiten. Welke activiteiten dat zijn, kun je hier lezen.

Opvoeden en opgroeien
Opvoeden valt niet altijd mee. Met aandacht en steun van een van onze vrijwilligers van Home-Start kom je als moeder of vader weer in je kracht. Ben je zwanger of heb je een gezin met opgroeiende kinderen tot 14 jaar? En wil je iets veranderen aan jullie situatie? Home-Start biedt jou tijdelijk een steuntje in de rug. Een getrainde vrijwilliger met ervaring in opvoeden komt elke week bij je langs, luistert naar wat jij wilt, denkt met je mee en geeft praktische tips.

Begeleide Omgangsregeling
Scheiden is een emotioneel proces, waarin je als ouders vanuit boosheid of verdriet soms niet meer in staat bent om op een rationele en redelijke manier met elkaar in overleg te gaan. Hierdoor lukt het je niet om tot afspraken te komen. Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Bij Begeleide Omgangsregeling (BOR) is een ervaren en getrainde vrijwilliger bij de omgang aanwezig en samen met de coördinator begeleiden we jullie als ouders bij het opbouwen van de omgang tussen ouder en kind en werken samen toe naar een zelfstandige omgangsregeling. Voorwaarde is wel dat jij en je ex-partner de intentie hebben om tot een oplossing te komen en je hierin actief voor willen inzetten. Er wordt geen dossier opgebouwd. Duur: 3 tot 6 maanden.

Thuisadministratie
De greep op je financiën verliezen is zo gebeurd. Een (levens)gebeurtenis zoals scheiding, sterfte of ontslag kan ertoe bijdragen dat je het overzicht kwijt bent. Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie (weer) op orde te brengen en te houden, zodat verdere financiële problemen worden voorkomen. Blijf niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt op inkomsten, uitgaven, schulden, vermogen of huurcontracten. Een vrijwilliger geeft je bij jouw thuis tijdelijke hulp bij administratie en helpt je weer zelf zaken op een rijtje te krijgen en te houden.

Schuldmeldpunt
Heb je een intakegesprek gehad voor een schuldhulpverleningstraject bij de gemeente? De vrijwilligers van het Schuldmeldpunt van Humanitas kunnen je vervolgens verder helpen. Je wordt geholpen met het verzamelen van de juiste informatie. Hiermee wordt de aanvraag schuldsanering door de gemeente verder in behandeling genomen.  

Eenzaamheid
Eenzaamheid kan iedereen overkomen, is van alle leeftijden en uit zich bij iedereen anders. Zeker nu in de 1,5 meter samenleving. Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten of activiteiten mee te ondernemen? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen, die zijn ervaringen en verhalen met iemand wil delen. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je bij het leggen van contacten, zodat je er niet meer alleen voor staat.

Vrijwilliger worden bij Humanitas of meer weten?
Als vrijwilliger word je goed voorbereid, voordat je aan de slag gaat. Je volgt een basistraining en zo nodig krijg je ook één of meerdere vervolgtrainingen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een coördinator. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen. Ook ondersteunt de coördinator je door het organiseren van terugkombijeenkomsten, waarin je andere vrijwilligers kunt ontmoeten. Al onze vrijwilligers zijn WA-verzekerd. Dus mocht je schade veroorzaken, dan wordt die vergoed.

Wil je meer weten over een van onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger van Humanitas?

Contactgegevens

Website: www.humanitas.nl/afdeling/zuid-kennemerland
Telefoon: 023-5763440

Contactformulier

Contact opnemen met Humanitas ? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Humanitas

  • Hidden