logo-home-start-participatiemarkt-haarlem

Over Home-Start Humanitas

Humanitas Zuid-Kennemerland biedt ondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen met het programma Home-Start. Het gaat om gezinnen waarbij het tijdelijk niet zo lekker loopt. De ouders willen iets veranderen aan de situatie in hun gezin. Als vrijwilliger heb je zelf opvoedervaring. Vanuit gelijkwaardigheid ondersteun je de ouders, daarbij ga je uit van wat zij graag zouden willen. Werken voor Home-Start bij Humanitas is verrijkend. Wekelijks ga je op bezoek. Je biedt praktische hulp, een luisterend oor en/of vriendschappelijk contact. Je besteed aandacht aan wat goed gaat en versterkt de kracht van de ouders.

Voor je als vrijwilliger begint, volg je de Home-Start- introductiecursus. Vervolgens wordt je gekoppeld aan een gezin dat je voor langere tijd wekelijks zult bezoeken. Je ontvangt begeleiding en ondersteuning van een professionele coördinator. Tijdens Terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers.

Als je zelf, als vader of moeder, wel een steuntje in de rug kunt gebruiken,  je netwerk wilt uitbreiden, meer plezier wilt krijgen in het opvoeden enzovoort… kun je ons bellen of mailen. Ondersteuning van Home-Start is kosteloos.

Contactgegevens

Website: www.home-start.nl/
Telefoon: 020-5231100

Contactformulier

Contact opnemen met Home-Start? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Home-Start Humanitas

  • Hidden