logo-zuid-kennemerland

Over de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Open, toegankelijk en gastvrij
Wij willen een vertrouwde, open en gastvrije plek bieden, zonder financiële of fysieke drempels; zowel zelfstandig, op scholen, bij andere externe partners als digitaal. Wij maken geen onderscheid in opleiding, inkomen, religieuze of culturele achtergrond. Iedereen is welkom.

Onafhankelijk
Wij handelen onafhankelijk van commerciële belangen en politieke opvattingen en hechten aan een neutrale opstelling.

Ontwikkeling
Wij bieden met onze fysieke en digitale collectie en via onze medewerkers toegang tot kennis, informatie en cultuur aan het publiek. Hiermee levert de Bibliotheek een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van haar leden en gasten en helpen wij hen beter te functioneren in de moderne maatschappij.

Verbinding
Wij ontwikkelen samen met onze leden en partners het aanbod voor de inwoners van ons werkgebied. We proberen optimaal gebruik te maken van de inzet, kennis en ervaring van alle mensen die met de Bibliotheek te maken hebben. Wij verbinden onze leden en partners met elkaar en bieden hen onze kennis en faciliteiten. Zo versterken wij de onderlinge verbinding in onze regio.

Duurzaam
Wij zijn van oudsher duurzaam in onze aanpak door de aard van ons vak: boeken uitlenen en delen zodat niet iedereen ze hoeft te kopen om ze toch te kunnen lezen. Zo dragen wij ons steentje bij aan duurzaamheid in de samenleving. Wij zullen dit in de toekomst blijven uitdragen door onze dienstverlening en in onze bedrijfsvoering. Duurzaamheid blijft een toetssteen voor al ons handelen.

Service
Alle bezoekers zijn onze gasten. Leden en andere gasten kunnen rekenen op een prettige, kwalitatief hoogwaardige verblijfs – omgeving, zowel fysiek als digitaal, met goed functionerende apparatuur. De medewerkers van de Bibliotheek laten leden en gasten merken dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden.

Zichtbaarheid en herkenbaarheid
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is zichtbaar en herkenbaar in de gemeenten waar ze actief is. We blijven werken aan een sterke verbinding met de gemeenten en de inwoners in ons werkgebied, ons netwerk en aan heldere, herkenbare communicatie via veel verschillende kanalen. Deze zichtbaarheid zorgt ervoor dat we makkelijk in gesprek komen en blijven met partijen op alle niveaus.

Contactgegevens

Website: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl
Telefoon: 023-5115300

Contactformulier

Enthousiast geworden over de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

  • Hidden