de ark participatiemarkt haarlem

Over De Ark

Verschillen verrijken

Mensen zijn verschillend: ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten, tekortkomingen en beperkingen. Wij geloven dat het omgaan met mensen die verschillend zijn verrijkend is. Wat ons betreft geldt dat in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke beperking.

Arkgemeenschap Haarlem

In De Ark draait het om ontmoetingen: verschillende mensen die elkaar met vriendelijkheid en warmte ontmoeten en leren kennen. Mensen die aandacht hebben en zorg dragen voor elkaar. Mensen die samen een gemeenschap vormen, waarin iedereen de ruimte krijgt, gezien wordt, gewaardeerd wordt en tot bloei kan komen. 

In de Arkgemeenschap Haarlem wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking elke dag samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in onze Werkplaats en Tuinderij. Mensen die mee willen werken in huis, tuin of werkplaats en mensen die mee willen leven met onze huisgenoten en deelnemers vormen samen een gemeenschap. Een gemeenschap die open staat voor velen en zich ook door hen laat inspireren.

De Ark Haarlem maakt deel uit van L’Arche international, de internationale federatie van ArkgemeenschappenL’Arche bestaat uit meer dan 153 gemeenschappen in 38 landen.

Dat betekent dat er regelmatig contact en uitwisseling is met Arkgemeenschappen in België, Duitsland en Frankrijk en dat we ook geld inzamelen voor internationale solidariteit.

De Ark Haarlem is gevestigd op het landgoed Dennenheuvel. We zijn partner van de congregatie van de Zusters van Liefde van de Goede Herder en van Groen Rood Vastgoed in de herontwikkeling van dit “Landgoed met een missie”.

Contactgegevens

Website: www.arkhaarlem.nl
Email: info@arkhaarlem.nl
Telefoon: 06-29190109

Contactformulier

Enthousiast geworden over De Ark en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met De Ark

  • Hidden