Op woensdag 8 april is er weer de Participatiemarkt. Dit evenement is sinds de start vijf jaar geleden in alle opzichten gegroeid. Van 30 naar meer dan 50 deelnemende organisaties met een enorm aanbod. Van 250 naar 1.200 bezoekers. En van alleen de gemeente Haarlem naar nu alle vier regiogemeenten, dus ook Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede.

Tijdens de Participatiemarkt kunnen bewoners zich oriënteren op mee doen in de samenleving. Tientallen organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages. Hun medewerkers staan klaar om de bezoekers te informeren. Soms zijn de bezoekers gericht op het vinden van een betaalde baan. Soms is het een andere invulling van werk en betrokkenheid bij de samenleving.

Het evenement op woensdag 8 april is tussen 11.00 en 15.00 uur in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Burgemeester Wienen van Haarlem heeft vanwege het vijfjarig bestaan toegezegd het officieel te zullen openen. De vier gemeenten werken in de organisatie samen met Bibliotheek Haarlem Schalkwijk en Pasmatch Personeelsdiensten. Het evenement is vrij toegankelijk (geen aanmelding nodig, geen toegangskosten) en de locatie is ook rolstoeltoegankelijk. Al bijna 30 organisaties hebben zich aangemeld. Andere organisaties kunnen zich via de website hier nog aanmelden.

Participatiemarkt-regio-Haarlem-editie-2019