Dat is eigenlijk de gedachte achter de Participatiemarkt Haarlem. Elke burger moet in de samenleving mee kunnen doen. Samenleven is samen doen, samen werken, samen wonen, samen ontspannen, enzovoort. Je kunt op allerlei manieren mee doen. Op woensdag 28 maart is in de bibliotheek Schalkwijk-Haarlem de derde editie van de Participatiemarkt. Bijna 50 organisaties laten zien en horen hoe je mee kunt doen, zoals activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Rinske Wegener van de gemeente Haarlem legt uit: “Participeren maakt dat je langer economisch zelfstandig kunt blijven, dat je mentaal gezonder blijft en dat je langer zelfstandig kunt leven. Het mes snijdt aan alle kanten. We zijn vanuit de gemeente ontzettend blij met de samenwerking van al deze organisaties bij dit evenement. Het is even wennen, maar het gaat heel goed. Als partners in de stad goed samenwerken, dan heb je ook een fantastisch aanbod voor de burgers.”

Het evenement is een initiatief van Pasmatch Personeelsdiensten, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeenten Haarlem en Zandvoort. Margriet Kuiper van Pasmatch: “Participeren is soms gericht op het vinden van een betaalde baan. Soms is het een andere invulling van werk en betrokkenheid bij de samenleving. Er is heel veel informatie, maar het is wel erg verspreid. Door de samenwerking in dit evenement heeft iedereen de kans om zich in een paar uurtjes heel goed te oriënteren.”

De Participatiemarkt vindt plaats in de bibliotheekvestiging in Schalkwijk. Locatiemanager Winston Brandon en zijn team zorgen dat alles goed verloopt. Nog even de informatie: woensdag 28 maart, tussen 11.00 en 15.00 uur. De toegang is vrij voor alle inwoners van Haarlem en omliggende gemeenten. Aanmelden is niet nodig. Iedereen die wil en kan participeren is heel welkom!

(21 maart 2018)